Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Кашкавалени хапки с корнфлейкс

Кашкавалени хапки с корнфлейкс

Кашкавалени хапки с корнфлейкс6 / 6
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
43 мин.
Порции
3-4
"Днес ще ви представим тези невероятни кашкавалени хапки с корнфлейкс. Страхотни са за глезотийка или за мезе за ракийка"

Необходими Продукти

  • кашкавал - около 300 г средно твърд или твърд
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 - 5 с.л.
  • галета - около 80 г
  • корнфлейкс - около 250 г
  • олио - около 1/2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако за първи път правиш кашкавал пане или може би втори, ще знаеш, че да приготвиш това вкусно изкушение, е цяло изкуство и голяма цапаница. Но накрая, когато видиш резултата, и си успял, си казваш...Заслужава си!

Кашкавала си го нарязвате на нещо като кубчета, с дебелина около 1.5 см и си ги приготвяте в плоска чиния, защото ще ги пуснете под струя студена водица!

В една друга чиния си слагате брашното, в друга-яйцата, а в трета-галетата. И така, потапяте хапките от водата в брашното, от там при яйцето и накрая-в галетата.

Готовите хапки ги оставяте за около 5 минутки да позасъхнат, а през това време в блендер или хаванче си раздробявате корнфлейкса.

И така, хапките с галетата скачат пак при яйцата и после се овалват в корнфлейкса, без да се притискат. Докато правите това, не е лошо да пуснете да се загрее олиото, защото трябва да е много горещо!

Пържите около 2 дози хапки, всяка за около 3 минутки. Докато наредите хапките в тигана, започвате да ги обръщате...трябва да са леко златистички.

След това нареждате готовите хапки върху решетка над чиния или домакинска хартия, за да се отцедят от излишното олио. Така остават хрупкави, но не мазни! Страхотни са за глезотийка или за мезе за гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Никога не съм панирала кашкавал в корнфлейкс, благодаря за идеята.
03.07.2016 19:55
1
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Изглеждат много апетитно, заслужава си цапаницата.
18.02.2016 11:44
1