Телешко месо - тербелия

Телешко месо - тербелия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5011k
Телешко месо - тербелия1 / 2
27/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
"Телешкото месо не е капризно за приготвяте, само си иска майстора и точната рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади.

Разбийте добре брашното с киселото мляко, 1-2 с.л. оцет и 1 лъжичка смлян черен пипер. Прибавете 1 по 1 яйцата при непрекъснато биене. Сложете сместа на котлона и отново при непрекъснато бъркане, излейте бавно бульона.

Бийте соса, докато заври. Прибавете сол при нужда и го отнемете от котлона. Разбърквайте още малко и добавете месото. Запържете маслото с малко червен пипер и залейте ястието.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: