gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Домашна питка-пухкавелка със сирене

Домашна питка-пухкавелка със сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Домашна питка-пухкавелка със сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
15
"Тази питка пухкавелка е толкова вкусна, че става както за закуска така и като хляб за всяко основно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплям млякото, добавям захарта, натрошената мая и 3-4 лъжици брашно.

Оставям за 15 минути да се активира маята и към сместа добавям и останалите продукти. Замесвам меко тесто, покривам с кърпа и оставям да втаса за около час.

Разделям тестото на две части, като от всяка разточвам правоъгълник, с дебелина 3 мм. Разрязвам на триъгълници, като в средата на всеки слагам по малко натрошено сирене.

Навивам ги на кифлички. Подреждам ги в тава с диаметър 30 см. Покривам питката я и оставям на топло да втаса. Когато втаса, я мажа с разбитото яйце и посипвам със сусам. Пека в загрята фурна на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: