Сладкиш с домашна юфка и тиква

18/02/2016
Ваня
отВаняЧирак11821
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 396
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В обилно намазана с масло тава се сипват и разбъркват добре юфката, тиквата, орехите и канелата.

Отделно се разбиват млякото със содата, лимоновия сок, захарта и олиото. След това млечната смес се прибавя в тавата и хубаво се обърква с продуктите в нея.

Пече се в умерена фурна до златисто.

След като изстине, се полива с топлия сироп, приготвен от захарта и водата, ароматизиран с ванилията.

Сиропираният сладкиш се поднася студен.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар