gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на пънчета

Баница на пънчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k9k5
Баница на пънчета
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
"Приготвили сме ви една невероятна баница със сочна плънка и заливка - приготвена по топ рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата в купа и ги разбийте, добавете натрошеното сирене и олиото. Сложете бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте, добавете и него в купата.

Разстелете корите на масата, вземете една кора, намажете я с масло, сложете върху нея друга кора, пак подмажете с масло, сложете трета, отново намажете, и накрая четвъртата.

Поръсете от плънката равномерно и завийте на руло по дължината на корите.

Нарежете рулото на парчета с дебелина около 5 см и наредете в тава, покрита с хартия за печене, изправени като пънчета. По същия начин се процедира и с останалите кори.

Пригответе заливката, като смесите яйцето с брашното и прясното мляко. С тази смес покрийте всяко пънче, като за целта гребвайте с лъжица от нея и поставяйте върху всяко. Накрая, ако остане от сместа я разпределете отгоре върху всички.

Печете баницата в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до приятен златист цвят.

Баницата на пънчета е готова.

Източник на рецептата: Вили Василева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: