Кисело зеле с ориз в гювече

18/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 088
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - не повече от 1/2 кисела зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стените на гювечетата се намазват с олио. Зелето се нарязва и се разпределя в двете по равно.

Във всяко гювече се слага по 1 ч.л. червен пипер и се разбърква със зелето.

Добавя се по половината от ориза, още олио и пак се разбърква добре. Накрая се долива вода и се слагат да се пекат на 170 градуса до готовност.

Бележка: Ако зелето е прекалено солено или кисело, предварително се залива с гореща вода (от бойлера) и се оставя така 10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар