Пастет от печени чушки и сирене

Пастет от печени чушки и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
"Да извадиш топлата питка от фурната, да я намажеш с домашно приготвен пастет от печени чушки и сирене - има ли по-приятен начин да започнем деня?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите чушки се изчистват от дръжките и семената, изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо на ситна решетка.

В тава се загрява мазнината и се слага сместа да се позапържи, до поемане на олиото, като трябва и леко да се сгъсти.

Сваляме от огъня и се слагат натрошеното сирене, пасираният чесън, подправя се с черния пипер и кимиона. Всичко се размесва хубаво.

Ако е необходимо, се посолява на вкус и поръсваме с нарязан магданоз. Пастетът се разпределя в буркани, затваряме с нови капачки и варим за 10 минути.

Пастетът е идеален за гарнитура или за сандвичи!

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: