gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена карамелизирана тиква

Печена карамелизирана тиква

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k6k5
Печена карамелизирана тиква
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15
"Време е за десерти ще ви изкушим с тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. (тип цигулка)
  • захар - 2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива и изчиства много добре от семето.

Нарязва се на кръгчета от тънката част на тиквата.

Обелва се кората и се нареждат парчетата в тава.

Сипва се чашата с вода и се посипва обилно със захар.

Слага се във фурна и се пече до готовност.

Бележка: Тиквата се изпича най-добре в печка на дърва, която има и фурна за печене. Тази е изпечена в такава фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: