Гювеч с месо, картофи и гъби

19/02/2016
Лидия - Гери
отЛидия - ГериГотвач2571541
"Гювечът приготвен в тавичка е прекрасен, но в глинен съд е просто невероятен. Който е готвил в глинен съд знае защо. Днес ще ви представим тази класическа селска рецепта за ароматен гювеч с крехко месце, картофи, гъби и зеленчуци"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 208
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на пържоли, посолява се и се запържва леко от двете страни.

Гъбите и лукът се почистват, нарязват и задушават.

В каления гювеч на дъното се слага мазнина и се редят ред картофи, предварително нарязани на кръгчета и поръсени със сол и червен пипер, ред месо, ред гъби и лук, поръсени с черен пипер и нарязаните на шайби моркови.

Завършва се с ред картофи. Добавя се олио и малко вода и се пече на 200 г около 2 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар