Домашна Елховска Лютеница
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна Елховска Лютеница

Домашна Елховска Лютеница

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k10k4k5k5
Домашна Елховска Лютеница
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне100 мин.
Готвене50 мин.
Общо150 мин.
Порции20
"Да отидеш до Елхово, да те почерпят с домашни приготвена лютеница - ех, че вкусотия!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, изцеждат и се минават през машинка за кайма (смилат).

Доматите по същия начин на машинка за сок за да нямат семена и люспи. Патладжана се изпича и той се смила като чушките.

Всичко се вари на умерен огън и като започне леко да извира се разбърква периодично за да не загори. Като се сгъсти се прибавя олиото, захарта и солта. Варим докато ни хареса на гъстота.

Когато вече е почти готова се прибавят пиперите и нарязания магданоз. Готовата лютеница се сваля от огъня и след като изстине се пълни във малки бурканчета.

Затваря се и се варят за капачка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: