gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебап»Класически Адана Кебап

Класически Адана Кебап

DianaDiana
Чирак
61363844961
Класически Адана Кебап
Снимка: Diana
1 / 6
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако все още не сте опитвали или приготвяли адана кебап, е време да го направите. Това изкушение от турската кухня е чудесен вариант да разнообразите менюто си и определено не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес от телешко и агнешко месо
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чушки - 3 бр. печени червени
  • люти чушки - 1 бр. малка по желание
  • масло - 50 г много меко, но не стопено
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно лука, чесъна и чушките и ги омесете с каймата заедно с нарязаното на малки парченца масло. Овкусете сместа с подправките и магданоза. Оставете да престои 2 часа на хладно.

От охладената кайма оформяйте топчета, които са с една идея по-големи от топчета за пинг понг.

Нанижете ги на шишчета и с пръсти разнесете по дължината им - внимавайте, защото сместа трябва да е тънко и равномерно разпределена по шишчетата. В противен случай адана кебапът не се задържа на него.

Приберете в хладилника шишовете за половин час, докато стегне маслото.

Изпечете ги на скара от всички страни.

Класическият Адана Кебап е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: