gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебап»Класически Адана Кебап

Класически Адана Кебап

DianaDiana
Чирак
61355843361
Класически Адана Кебап
Снимка: Diana
1 / 5
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Ако все още не сте опитвали или приготвяли адана кебап, е време да го направите. Това изкушение от турската кухня е чудесен вариант да разнообразите менюто си и определено не е за изпускане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно лука, чесъна и чушките и ги омесете с каймата заедно с нарязаното на малки парченца масло. Овкусете сместа с подправките и магданоза. Оставете да престои 2 часа на хладно.

От охладената кайма оформяйте топчета, които са с една идея по-големи от топчета за пинг понг.

Нанижете ги на шишчета и с пръсти разнесете по дължината им - внимавайте, защото сместа трябва да е тънко и равномерно разпределена по шишчетата. В противен случай адана кебапът не се задържа на него.

Приберете в хладилника шишовете за половин час, докато стегне маслото.

Изпечете ги на скара от всички страни.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: