Ароматни пържоли с гъбен сос и бял ориз

20/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 871
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, виното, черния пипер, червения пипер. С приготвената марината натрийте пържолите и ги оставете за 2 часа в хладилник.

Подредете маринованите пържоли в тавичка и ги завийте с фолио, печете за 40 -50 мин. на 200 градуса.

Нарежете гъбите на едро и ги запържете в маслото с 1 ч.л. сол. Когато са готови, добавете брашното и пържете 2-3 мин., като бъркате непрекъснато.

Добавете около 500 мл топла вода и малко черен пипер, оставете още 5 мин. да се готви и свалете от котлона.

Оризът се измива и се запържва за 5 мин. до прозрачност, наливат му се 300 мл вода и се посолява със сол и черен пипер. Оставете за 5-7 мин., свалете от котлона преди водата да е извряла напълно.

Оставете го 10 мин. да поеме водата и тогава сервирайте.

Сервирайте свинската пържола полята с гъбен сос и лъжица бял ориз!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар