Великденски зайчета

04/05/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5128145
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 679
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа, разтворете маята хубаво в млякото и добавете в кладенчето на брашното. Оставете на топло място за 20 минути и след това прибавете маслото, солта, захарта, настърганата лимонова кора.

Замесете тестото, след което го покрийте с кърпа и отново оставете на топло за половин час. Направете си шаблон на зайче от картон, ако нямате такава форма. Разточете тестото на кора и изрежете зайчета по шаблона или формичката.

Наредете ги в намазнена тава и ги намажете с разбитите жълтъци от яйцата. Оставете да втасат за около 15 минути, а през това време разбийте белтъците с щипка сол и пудрата захар. По желание може да ги осветите в безвредна готварска боя в желаните краски.

Сложете сладките зайчета да се пекат за 20-тина минути в предварително загряна фурна на 200 градуса. Извадете ги, направете украса с белтъците и ги върнете да се доопекат. подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар