gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кебап»Винен кебап с телешко месо

Винен кебап с телешко месо

Винен кебап с телешко месо
Снимка: Потребител#166223
1 / 2
07/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Най - накрая ни изпратиха и хубава рецепта за винен кебап с крехко телешко месо, а от кога си мечтаем за него не е истина. Стана чудесен, вкусен и много, много ароматен"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 80 мл
  • домати - 400 г консерва
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олио запържваме лука, нарязан на ситно заедно с телешкото, нарязано на малки парчета. Поръсваме със солта и брашното.

Изсипваме предварително намачканите домати, добавяме виното и още около 500 мл вода, след което оставяме да заври.

Подправяме с настъргания чесън, дафиновите листа и черния пипер. За любителите на чубрицата може да добавим и щипка сушена ронена чубрица.

Оставяме да ври на слаб огън около 80-90 минути, докато месото се свари и омекне. В отделен съд сваряваме ориза с 3 ч.ч. подсолена вода.

Кебапът ни е готов за сервиране!

Виненият кебап с телешко месо е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: