Искендер кебап

Искендер кебап

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Искендер кебап1 / 2
21/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
"Едно емблематично ястие от Турската кухня, което опитахме и обикнахме!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки.

Рейтинг

5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: