Искендер кебап
Iskender Kebab

Искендер кебап

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Искендер кебап1 / 2
21/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Едно емблематично ястие от Турската кухня, което опитахме и обикнахме!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г, може и телешко
  • домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста
  • чесън - 3 стръка зелен
  • лук - 4 стръка зелен
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - около 3 - 4 с.л. (100 г)
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 2 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
44
33
20
10
Дай твоята оценка: