gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Уникално вкусен пълнен шаран

Уникално вкусен пълнен шаран

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k3k5
Уникално вкусен пълнен шаран
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 5
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Поискахте ни рецепта за наистина вкусен пълнен шаран и ето я и нея! Въпреки, че не е Никулден, тази рецепта обезателно трябва да си я запазите"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 средно голям
  • ориз - 250 г
  • кайма - 200 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • лук - 1 връзка пресен
  • орехи - 70 г
  • стафиди - 70 г
  • гъби - 200 г
  • пушено месо - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • мащерка
  • черен пипер
  • босилек
  • кашкавал - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се шарана и се осолява. Може да го намажете и с готова подправка за риба. Задушаваме лука, нарязан на ситно.

Към него прибавяме гъбите, морковите (нарязани на филийки), пушеното месо, каймата, доматения сос и ориза. Разбъркайте добре и добавете малко вода, ориза да набъбне.

Прибавете подправките на вкус, орехите и стафидите (които предварително сме накиснали във вода).

Свалете от котлона, поставете шарана в удобна тава и го напълнете с плънка. Останалата плънка сложете в тавата покрай пълнения шаран.

Нарежете лимона на филийки и го сложете върху рибата.

Печем в загрята фурна на 190 градуса.

Малко преди да я изключим настъргваме кашкавал и запичаме.

Уникално вкусният пълнен шаран е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: