gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна лютеница Олинеза

Домашна лютеница Олинеза

Домашна лютеница Олинеза
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
"Опасяваме се, че след разкритието на тайната рецепта на лютеница Олинеза, фабриката ще фалира!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оцетът, олиото, захарта и водата се слагат да заврат, добавят се сурово смлените чушки и се оставят да врат 5-6 мин.

След това се добавят смлените домати и лютеницата се вари до изпаряване на всичката течност (около 30 мин., като от време на време се бърка, да не загори).

Преди да свалите от котлона, добавете размитото в малко вода брашно и черния пипер.

Готовата лютеница се пасира и се слага във бурканчета, които се варят за 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: