Начин на приготвяне
Активирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно.
След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло.
Половината част от кората се нарязва на ленти с нож за пица.
Натрошава се сирене на половината кора и се навива на руло, като се започва откъм неразрязаната част. Рулото се завива като охлюв и се слага в тавичка застлана със хартия за печене.
Оставя се да втаса в топла стая около 25 градуса. Като втаса питата, се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със сусам и маково семе.
Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.