Задушени пържоли, гарнирани с ориз

21/02/2016
Renkata
отRenkataЧирак41607
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите ги овкусяваме с лук, черен пипер и сол, престояват за половин-един час. След това в йенска тенджера слагаме олио/масло и започваме ред по ред: пържоли, лук, гъби, топено сирене (ако е нужно още сол и черен пипер) и най-отгоре слагаме лук и топено сирене, наливаме вода - горе-долу колко да ги облее.

Захлупвате с капак и се пекат на умерена фурна за час някъде. Преди да стане готово, настъргваме кашкавал връщаме, докато се запече.

Ориза: Запържваме лука в тава, добавяме ориза 1:3 с водата, апетитката, овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме във фурната на 180-200 градуса до готовност.

В чиния слагаме по една пържола и гарнираме с ориза, може да се поръси и магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар