gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен какаов кекс

Постен какаов кекс

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
6233k1k3k8
Постен какаов кекс
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Експресна рецепта за вкусен Постен какаов кекс, които изчезва за минути !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се пресява брашното и се добавят останалите сухи съставки. В отделен съд се налива водата, която се смесва с олиото и оцета.

Течната смес се добавя към сухата и се разбърква до хомогенна смес. Сместа се изсипва в намазнена тава и се пече до готовност в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Когато изстине напълно, може да се поръси с пудра захар.

След като изстине, по желание може да се сиропира, за което 1 ч.ч. вода се слага на котлона да се стопли и се разтварят в нея 5-6 с.л. захар. Когато поизстине малко сиропът, кексът се полива равномерно с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: