Питка със сирене на баба Яна

21/02/2016
Надя
отНадяНовак21132
"Тази пита е направо неустоима! Хем питка, хем милинки със сирене"
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 993
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме два пъти брашното в дълбок съд. В средата правим кладенче. Сипваме маята, прибавяме затопленото прясно мляко плюс киселото, яйцата, захар, сол, оцет и олио. Започваме да бъркаме и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса, покрито с кърпа, докато удвои обема си. Отново премесваме. Бием тестото сто пъти в масата. Разделяме тестото на три топки.

Разточваме първата кора - дебела е около половин см. Намазваме с масло и поръсваме със половината сирене. Слагаме втората разточена кора върху първата. Намазваме с масло и поръсваме с останалото сирене. Слагаме от горе третата разточена кора. Намазваме с масло. Навиваме на руло.

Нарязваме на пънчета като двете крайни парчета на рулото се слагат в средата на питката, а другите отстрани в намазнена дълбока тава. Остава се отново да втаса и се пече във фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар