Пълнени патладжани на фурна
Stuffed Eggplants in the OvenPunjeni patlidžan iz rerne
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани на фурна

Пълнени патладжани на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Пълнени патладжани на фурна1 / 3
23/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Веднага забравяме за диетата, щом стане дума за пълнени патладжани на фурна!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 - 6 големи
  • лук - 4 - 5 глави
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • шунка - 150 - 200 г или друг колбас
  • моркови - 1 брой, голям
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете дръжките им и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им и получените лодки посолете и оставете под наклон за 20 минути, за да се отцедят от горчивината.

Издълбаната плънка сложете да се запържи в олиото заедно с накълцания лук и настъргания морков. Щом омекнат прибавете счуканите орехи, накълцаната на ситно шунка, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

С тази плънка напълнете отцедените патладжани. Подредете ги в намазнена тава и ги сложете да се запекат на умерена, предварително загрята фурна за 15-20 минути.

През това време запържете в съд на котлона брашното с маслото и го разредете с прясното мляко. Овкусете с подправки по избор. Щом сосът заври го махнете от котлона и го оставете да се охлади.

Щом поизстине, го застройте с 2 добре разбити яйца и залейте патладжаните с получения сос. Оставете да се доопекат до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
45
32
21
10
Дай твоята оценка: