gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Пухкав тутманик със сирене и кисело мляко

Пухкав тутманик със сирене и кисело мляко

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629565361k3
Пухкав тутманик със сирене и кисело мляко
Снимка: Ина
1 / 6
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Толкова е пухкав наистина!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 800 г
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 100 мл
  • мая - 42 г
  • олио - 80 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 200 г краве
  • яйца - 1 бр.
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3+3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в затоплената вода и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него сипете яйцата, олиото и топлото кисело мляко.

Започнете да месите, като постепенно прибавяте маята. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Сложете тестото в купа и оставете да втаса 30-40мин.

В това време направете пълнежа, като натрошите сиренето и го смесите с разбитото яйце. Разделете втасалото тесто на осем равни части.

Разточете всяка една на кора и сложете по малко от пълнежа. Навийте на руло и после на охлюв (разгледайте снимките).

Подредете ги в дълбок съд за печене, намазан с 3 с.л. олио. Оставете да втаса повторно за 30-40 мин. После намажете с разбитото с останалите 3 с.л. олио яйце.

Печете тутманика в предварително загрята на 200 градуса фурната първите 5-10 мин.

После намалете фурната на 180 градуса и печете до готовност.

Пухкавият тутманик със сирене и кисело мляко е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: