Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с лук, моркови и гъби в гювеч

Свинско с лук, моркови и гъби в гювеч

ГаляГаля
Новак
486
Свинско с лук, моркови и гъби в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • моркови - 500 г
  • лук - 900 г балучка
  • гъби - 500 г
  • олио - 100 мл
  • брашно
  • червен пипер
  • подправки - за месо
  • черен пипер - млян
  • масло - 50 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се реже на пържоли и се овкусява с черния пипер.

Брашното, червеният пипер и подправката за месо се смесват, месото се овалва и се реди в глинен гювеч намазан с олиото.

Върху месото се слага лукът, след това морковите и накрая-гъбите.

След това се добавя водата, виното и маслото. Пече се 2 часа на 220 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: