gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Каши»Пролетна каша от коприва

Пролетна каша от коприва

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пролетна каша от коприва1 / 2
22/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Как се приготвя най-вкусната каша от коприва ли - ето така, първо сами набирате копривата, после следвате рецептата"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 стръка, пресен
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • орехи - 40 г счукани
  • джоджен - 2 - 3 клончета пресен
  • девесил - 2 - 3 клончета, пресен
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и се бланшира в 500 мл вряща вода за 2-3 мин. Прецежда се и се накълцва на дребно, като водата не се хвърля.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в мазнина. Добавя се копривата, разбърква се и се слага брашното.

Разбърква се добре до получаване на хомогенна маса без бучки, долива се по малко водата, в която е бланширана копривата, бавно и с непрекъснато разбъркване.

Добавят се солта и червен пипер. Добавят се джоджен и девесил, нарязани на дребно, накрая се добавят и орехите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: