Пиле с мед и лимон

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Пиле с мед и лимон
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Дори по-вкусно е, отколкото изглежда"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • червен пипер - 1 к.л.
  • розмарин - 2 щипки сух
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • зехтин - 70 мл
  • картофи - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте картофите и ги нарежете на едри парчета. Пилешките бутчета измийте, подсушете и поръсете със сол и черен пипер.

Счукайте чесъна в купа и добавете всички подправки плюс кафявата захар, меда, зехтина и сока на половин лимон и разбъркайте.

В по голяма тава сложете бутчетата, около и между тях наредете картофите и сложете 3-4 тънки резени лимон. Сипете подправената смес отгоре, като заделите малка част от нея настрани.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и задушавайте на 170 градуса за 60 минути. Махнете фолиото, полейте месото със заделената смес и печете без фолио още 15-20мин до златисто-кафяв загар по месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: