Шарени желирани яйца

23/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се пробиват от тъпата страна внимателно. Трябва да се получи отвор, колкото големината на 5 стотинки. Изсипва се съдържанието, а черупките се измиват внимателно с гореща содена вода.

Сиренето, кашкавалът и колбасът се нарязват на ситно. Желатинът се разтваря в 50 мл. хладка вода за 15 минути. В 50 мл количество гореща вода се разтваря бульонът. Развореният желатин се изсипва в чашата с горещия бульон.

Черупките се поставят в стабилна стойка, пълнят се със сирене, кашкавал и колбас. Добавя се щипка червен пипер. Заливат се до горе с микса от бульона и желатин.

Оставят се в хладилник да престоят за една нощ, за да стегнат. На следващия ден се обелват и се консумират.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар