Питка за събор

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1494140615285
24/02/2016
"Защото когато се събере цялото семейство от всички краища на страната, заслужава да хапне най-вкусната пита "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 437
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в половината топло мляко със захарта и една супена лъжица брашно.

За около 10 минути се активира. Разбивам яйцата със другото мляко и олио. Пресяваме брашното и добавяме всички останали продукти. Замесваме хубаво гладко тесто, което трябва да е средно твърдо.

Оставяме го да втаса докато удвои обема си и го разделяме на 2 топки. Разточваме едната на правоъгълна кора, намазваме със масло и завиваме на руло. Другата топка по същия начин.

Двете рула режем на широки триъгълници, които пренасяме в намазана тава и оформяме като ги редуваме. Центърът на питката оформяме, като от двете рула са останали краищата и ги поставяме за център.

Оставяме да втаса на топло, след което я мажем с разбития жълтък, мляко и олио. Посипваме със семена и печем в загрята фурна на 170 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар