Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешка вкусотия с гъби

Пилешка вкусотия с гъби

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Пилешка вкусотия с гъби
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Решихте ли какво ще хапвате днес? Тази пилешка вкусотия с гъбки и ароматни подправки е една от нашите препоръки"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1. 2 кг
  • За пилето
  • зехтин - 30мл
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки (цели, небелени)
  • За гъбите
  • гъби - 500 г кримини (или печурки)
  • масло - 50 г краве
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бяло вино - 120 мл
  • бульон - 250 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции. В купичка смесете зехтина с подправките за пилето, разбъркайте. Намажете с тази смес всяко парче пиле и ги сложете в тава, между тях сложете цели небелени скилидки чесън и сипете виното и бульона. Покрийте тавата с фолио и печете на 180 градуса за 60 минути.

Гъбите почистете и нарежете на тънко, сложете в тиган маслото и лъжица зехтин и ги запържете до златисто. Подправете със сол и пипер на вкус, извадете пилето от фурната, махнете фолиото и сложете около месото запържените гъби. Печете още 10 минути до получаване на приятен загар върху месото. При поднасяне сложете парче пиле, гъби и малко сос от печенето.

Бележка: Гъбите Кримини са подобни на печурките. Имат от жълто-кафява до тъмно кафява качулка, по-твърда консистенция и плътен вкус и са недостатъчно порасналите гъби портобело, затова ги наричат бейби портобело. Може да ги намерите в големите супермаркети или да ги замените с бяла печурка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ех, че вкусно изглежда! Харесват ми и подправките, които си използвала, особено ригана и мащерката в пилето. Браво!
26.02.2016 19:25
Ивелина
Ивелина
Когато има месо, всичко става невероятно!
25.02.2016 10:17
1