Сач с бекон, пилешко месо и зеленчуци

24/02/2016
"Днес ще ви разглезим с този богат домашен сач - рецепта само за ценители, отлежало вино и добра компания"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 426
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе предварително продуктите, като ги нарежете на жулиени /тънки ивици и/или филийки/. Беконът и пилешкото месо се нарязват на кубчета.

Приготвяне на месата:
Загрявате сача и го намазнявате със зехтина. Добавете бекона и го задушете няколко минути (3-4 мин.) - моят сач е с капак.

Добавете нарязания на тънко лук и чесън. Задушавате още 3-4 мин. и добавете нарязаното пилешко месо. Добавете и виното, соевия сос и овкусете с черния пипер и солта. Гответе още няколко минути (около 5 мин).

След като месото е почти готово, го извадете от сача в отделен съд и го приберете на топло.

Сега почваме да приготвяме зеленчуците:
В соса, останал в сача от приготвените меса, лук и чесън добавете още малко зехтин (1 супена лъжица) и добавете едно след друго нарязаните тиквичка, моркови, чушките, лютата чушка и гъбите.

Разбъркайте и захлупете сача, за да се задушават. Като поомекнат зеленчуците върнете обратно почти сготвеното месо, добавете доматеното пюре, разбъркайте всичко, захлупете сача и гответе около 5-10 мин.

Полезни съвети:
- Ако нямате готово доматено пюре, вземете 1/2 буркан доматена консерва към нея добавете 2-3 щипки захар + 1-2 щипки сол и я изварете на котлона, като разбърквате постоянно. Отнема около 5 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Георгиева
О, да зная че са полезни и съдържат много витамин Ц но все пак си пазя стомаха защото имам проблеми.
0
0
Ваня Георгиева
Много е вкусна но аз избягвам само лютите чушки.
0
0
Начинаещ кулинар
Слагам само една и ястието се получава много леко пикантно с приятен пикантен вкус. Ако не Ви понася не я слагайте, но мога да ви уверя, че в лютите чушки се съдържа по-голяма концентрация на витамин С от лимона даже.
Яжте люти чушки и няма да се разболявате зимата.
Наздраве.
0
0
Ивелина
Ивелина
25.02.2016 10:15
Изглежда много привлекателно и вкусно!
1
0
Начинаещ кулинар
Пробвай я. Събрах очите на приятелите си. Голяма вкуснотия става, като можете да добавяте и други по ваше желание зеленчуци. Правил съм я и с дивечово месо, стана прекрасно, но топлинната обработка на месото изисква повече време и при това положение лука и чесъна ще трябва да се сложат в края на процеса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв