Пържен праз с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Пържен праз с яйца
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Есенно-зимна класика, която по традиция се поднася с домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - лют, на люспи, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на парчета по около 3 см.

Пържим го в тефлонов тиган в загрятото олио, като бъркаме от време на време.

Заливаме с разбитите яйца, посоляваме и готвим, докато яйцата се стегнат.

При сервиране поръсваме с червения пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: