Пържен праз с яйца

25/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Есенно-зимна класика, която по традиция се поднася с домашно червено вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 361
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - лют, на люспи, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на парчета по около 3 см.

Пържим го в тефлонов тиган в загрятото олио, като бъркаме от време на време.

Заливаме с разбитите яйца, посоляваме и готвим, докато яйцата се стегнат.

При сервиране поръсваме с червения пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

danito
danito
06.12.2016 10:19
S malko gotvarska smetana i shipka rigan stava mnogo vkusno sushto i nasturgano sirene
0
0
Гергана  Георгиева
Ммм... вкусно и апетитно, пък и лютия пипер как отваря апетита не можеш да спреш да ядеш.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 09:37
На това аз му викам пърженица,добавям и тиквички,които предварително изпържвам във фритюрника..вкусотия,ядеш и ревеш за още :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв