Селска яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Селска яхния
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Приготвили сме ви една невероятна селска яхния с кюфтенца, с която ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Омесете каймата за кюфтетата, като я сложите в купа и я подправите с черен пипер, кимион, риган, чубрица и нарязана една глава от лука. Оформете кюфтета с приблизително еднаква големина, намажете тава със зехтин и ги подредете в нея.

Почистете останалия лук и морковите и ги нарежете. Сложете ги между кюфтенцата в тавата и посолете. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете вътре тавата.

Печете за около 15 минути, след което я извадете, сложете доматите консерва, червен пипер, мащерка и босилек, скилидките чесън и сипете бульона. Покрийте с алуминиево фолио и задушавайте 40 минути.

Извадете тавата и махнете фолиото, между всяко кюфтенце чукнете по едно яйце и сложете да се доизпече до готовност на яйцата. Накрая поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: