Вариво с кисело зеле

26/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 495
  • Преглеждания за месеца567
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • свинско месо - 800 г
  • бекон - 200 г
  • свинска мас - 1 пълна с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 глава
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на парченца. Нарязваме и месото на късчета, а бекона на дребничко.

Подреждаме в дълбока тенджера един пласт зеле, след това слагаме месото и бекона, и покриваме с останалото зеле.

Слагаме свинската мас, олиото, червения пипер, сол ако е необходимо.

Почистваме една глава чесън от външната люспа и коренчетата, измиваме я и я пъхаме в зелето.

Заливаме съдържанието в тенджерата с топла вода, захлупваме с капак и слагаме да се вари около два часа и половина, като от време на време разбъркваме.

Когато вече е готово, изваждаме чесъна. Аз лично го изхвърлям, тъй като той вече си е изпълнил задачата да ароматизира зелето.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гергана  Георгиева
Както съм писала по-горе слагам чесъна само за аромат,придава по специфичен вкус на зелето.Някой даже го хапват,но аз лично не го харесвам и го изхвърлям
0
0
Ваня Георгиева
Никога не съм добавяла чесън при кисело зеле,може да е интересно.Ще пробвам.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 09:25
Много ги уважавам тези манджички,простичко но много вкусно :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв