Свинско със сладко-кисел сос
Pork with Sweet and Sour Sauce

Свинско със сладко-кисел сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Свинско със сладко-кисел сос1 / 2
12/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Предлагаме ви една китайска рецепта в български вариант, което разбира се я прави още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • вино - 2 с.л. оризово
  • яйца - 1 голямо и разбито
  • нишесте - 6 с.л. царевично
  • лук - 3 стръка зелен
  • бамбук - 100 г консервирани бамбукови връхчета
  • чушки - 1 зелена
  • кашу - 50 г, по желание
  • сол - 1/2 ч.л. морска
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • захар - 2 с.л. кафява, за соса
  • олио - 1 с.л., или зехтин, за соса
  • оцет - 3 с.л. балсамов, за соса
  • нишесте - 1 ч.л., за соса
  • сол - на вкус, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Разбийте яйцето добре и прибавете солта и виното. Оваляйте парченцата месо в тази смес, а след това в нишестето. Изпържете свинското в силно загрята мазнина за около 4-5 минути, докато образуват златиста коричка.

Извадете месото и го оставете да се отцеди. Излейте от тигана по-голямата част от мазнината така, че да останат коло 2 с.л. олио. Добавете и задушете нарязания лук, зелен пипер, чесъна, кашуто и бамбуковите връхчета. Оставете да се пържи около 3 минути, добавете месото и разбъркайте.

За да приготвите сладко-киселия сос, смесете всички съставки и ги сложете да се сгорещят на котлона за 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато. С готовия сос залейте свинското и го задушавайте на котлона за още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
44
32
20
10
Дай твоята оценка: