Бабина лютеница

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130417
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
"Всеки, който обожава лютеницата на нашите баби, да си признае"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг (каквито и да са)
  • домати - 2 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 3 бр. по - едри
  • патладжани - 1 едър печен белен
  • кимион - 10 г
  • черен пипер - 5 г
  • сол - 5 с.л.
  • ябълки - 3 бр.
  • олио - 300 мл
  • захар - 150 г
  • оцет - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко без подправките се сипва в дълбок съд и се разварява добре.

Пасира се и се прецежда през фина цедка.

Добавят се подправките и се вари до желана гъстота на лютеницата. Стерилизира се 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
всеки чужденец, който е пробвал домашната ни лютеница, се е влюбвал в българската кухня
12.11.2019 10:15