Свинско на тиган с пържени картофки
Svinjetina u tiganju sa prženim krompirićima
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско на тиган с пържени картофки

Свинско на тиган с пържени картофки

Свинско на тиган с пържени картофки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"За заети домакини сме приготвили един вкусен аламинут - малко мазничко, но пък много вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки филийки. Отцедете ги от водата и ги подсушете. Сгорещете олиото /достатъчно, за да покрива картофите/.

Изпържете картофките до златисто. Отцедете ги от мазнината и ги овкусете със сол и къри.

Нарежете свинското месо на подходящи парчета. Сложете ги в съд /тиган/ за пържене. Добавете около 1 к.ч. олио и пържете до златисто.

Добавете нарязания лук на подходящи парчета и го добавете към месото. Пържете до омекване на лука. Овкусете месото със сол и черен пипер.

В подходящ съд, сложете в средата изпърженото месо и го обиколете с пържени картофки. Гарнирайте с перца зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: