Печено пиле в плик

27/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 782
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пиле - 1.5 кг цяло
  • универсална подправка - 1 с.л. за пиле
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • масло - 30 - 40 г
  • бяло вино - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и го подсушаваме. Намазваме го отвсякъде с универсалната подправка, посоляваме леко, защото в подправката има сол и накрая го намазваме и с червен пипер.

Слагаме пилето в плик за печене. Отрязваме парче масло, колкото кибритена кутийка и го слагаме в плика при пилето. Наливаме вътре и бялото вино.

Завързваме плика и правим 3-4 дупчици с игла по него. Слагаме го в тава и го печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около два часа.

Сервираме с гарнитура от пържени ноазети.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Фати Камберова
Приготвих своето пиле по вашата рецепта. Получи се превъзходно!
Поздравления за лесната и толкова вкусна рецепта! :)
1
0
Гергана  Георгиева
Радвам се че ви харесва и аз го обичам така
0
0
Pressy
Pressy
13.03.2016 02:42
Става адски сочно. Страхотно е !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв