Конфитюр от сини сливи
Džem od šljivaPlum Jam with GeraniumДжем из слив
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от сини сливи

Конфитюр от сини сливи

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3722k8302k5
Конфитюр от сини сливи
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"И вие ли като нас просто обожавате конфитюр от сини сливи?"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 4 кг
  • захар - 2 кг
  • оцет - 50 г
  • индрише - 5 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме четири килограма добре узрели сини сливи. Измиваме ги хубаво. Махаме им костилките и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме ги в дълбока тенджера и ги засипваме с два килограма захар. Захлупваме ги и ги оставяме да престоят така 18-20 часа.

След това слагаме на котлона и варим, като често разбъркваме с дървена лъжица.

Капваме капка върху чиния и когато тя не се разлива, значи конфитюрът е готов.

Прибавяме оцета и индришето, нарязано на дребно, и варим още пет минути.

Сваляме от огъня и пълним в добре измити и подсушени бурканчета с конфитюра от сини сливи.

Затваряме хубаво с капачки и изваряваме за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: