Пиле яхния с грах

23/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Богата пилешка яхния с грах, която внася много топлина и вкус на трапезата!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • грах - 400 г от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматен сок - 3 - 4 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • черен пипер
  • магданоз
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го сварете. Обезкостете го. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Добавете червеният пипер и доматеният сок. Сложете пилешкото и разбъркайте.

Гответе 3-4 мин. Прибавете граха заедно със сока и прецедения пилешки бульон. Овкусете със сол. Гответе, докато ястието остане на мазнина.

Сгъстете ястието, като разбиете брашното с малко вода и добавите сместа на тънка струйка към ястието. Гответе още 5 мин. Преди завършека, добавете подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: