gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Галет с праскови и сини сливи

Галет с праскови и сини сливи

Галет с праскови и сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
"Едно парче никога не е достатъчно от този плодов галет"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставя се брашното в тава и се прави кладенче. Прибавят се яйцето, захарта, ванилията.

Размесва се с ръце да стане на трохи и се замесва гладко тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути, завито с фолио.

Плодовете се измиват и нарязват на тънки ленти, трябва да са по-твърди, а не презрели. Разточва се тестото върху хартия за печене.

Отгоре на тестото се поставя голяма чиния и се изрязва кръг. Прехвърля се в тава, поръсва се с галета по цялата кора.

Отгоре се нареждат плодовете един до друг със застъпване. Краищата на тестото се завиват навътре върху плодовете. Намазва се с разбит белтък, поръсваме захар.

Печем във фурна на 180 градуса за 25 минути. Изважда се и се глазират плодовете и краищата на галета. Вкусотия!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: