gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Скалички»Скални връхчета за 15 минути

Скални връхчета за 15 минути

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Скални връхчета за 15 минути
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
27/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции15
"Тези скалички наистина ни впечатлиха. Много са вкусни и са наслада както за всеки гост, така и за цялото семейство. И най-важното приготвят се само за 15 минути"

Необходими Продукти

  • сухи пасти - 6 бр. готови (240 г)
  • чаени бисквити - 150 г.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 125 г. разтопено
  • сладко - 5 с.л. (в случая от боровинки)
  • ром - 1 ч.л. есенция
  • стафиди - 50 г.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • за ганаша
  • черен шоколад - 200 г.
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в 50 мл топла вода да поомекнат. Бисквитите натрошете на ситно.

В купа натрошете сухите пасти, добавете какао, бисквитите, орехите, прясното мляко, сладкото и изцедените стафиди.

Размачкайте всичко с ръка, разтопете маслото и го добавете. Започнете да размесвате до пълното поемане на маслото и получаване на влажна лепкава смес.

Покрийте купата с фолио и оставете в хладилник да стегне за 30 мин.

От получената тестена смес оформете с ръце конусчета (скалички) и ги подредете в чиния. Сложете отново в хладилника за час да стегнат.

Направете шоколадовия ганаш като загреете сметаната и преди да кипне, махнете от котлона. Добавете към нея разчупения шоколад, изчакайте минута и разбъркайте до получаване на течен шоколад.

Извадете получените скалички и всяка покрийте с шоколадовия ганаш, поръсете с кокосови стърготини и оставете отново в хладилник за час.

От това количество продукти се получават 15 бр средни на големина скалички.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: