Пържен агнешки дроб
Fried Lamb Liver
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пържен агнешки дроб

Пържен агнешки дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Пържен агнешки дроб1 / 3
14/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Вече избрахте ли с каква гарнитура ще поднесете този сочен агнешки дроб?"

Необходими Продукти

  • дроб - 550 г агнешки, тънко нарязан
  • брашно - 2 с.л. + за овалване
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави червен, тънко нарязан
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • захар - 1 с.л.
  • вино - 150 мл червено
  • бульон - 500 мл агнешки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкия дроб и го сложете да се свари до полуготовност. Извадете дроба, нарежете го на тънки филийки, а бульона запазете. Оваляйте парчетата дроб в сол, черен пипер и брашно.

Загрейте олиото и малко от маслото в тиган и сложете нарязания на тънко лук да се пържи. Оставя се 10-15 минути, като от време на време се разбърква, след това се добавя натрошеният кимион и се пържи за още 5 минути.

Усилете леко котлона, добавете захарта и оставете да се карамелизира, като отново разбърквате за 3 минути. След това добавете 2 с.л. брашно, бъркайте и долейте виното и бульона. Намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути.

Загрейте останалото масло в друг тиган и запържете парчетата дроб за по 2-3 минути от всяка страна. Отцедете ги върху кухненска хартия. Поднесете порция от карамелизиринания лук и отгоре агнешки дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: