Рула с кайма

28/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру215984777216
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипват се в брашното сухата мая, водата, прясното мляко, сол , захар и олио.

Разбърква се с вилица, като се загребва от брашното и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса на топло за 30 минути.

Готовото тесто се разделя на две части за две рула и се оставя покрито с кърпа. Приготвя се плънката.

Загрява се олиото и запържваме ситно нарязан лук, добавя се каймата, бъркаме да стане на трохи. Овкусява се с черен пипер и малко чубрица.

С намазнени ръце се оформят две правоъгълни кори и се слага от плънката, завиваме на рула и нареждаме в тавичка.

Отгоре се намазва с разбит жълтък, пожелание поръсваме сусам. Печем в умерена фурна 180 градуса около 25-30 минути. Изважда се покриваме с кърпа, леко да се охлади, нарязва се и сервираме! Много е вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
28.02.2016 11:02
ако добавим гъбки и кисели краставички ще стане като пица калцоне :)))) хубава идея
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв