Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони запечени на тиган

Макарони запечени на тиган

Макарони запечени на тиган
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3 бр.

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г
  • макарони - 300 г
  • домати - 300 г белени, от консерва
  • лук - 1 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щ. или на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г настърган
  • зехтин
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме каймата в тиганче и разтваряме с малко вода да стане на гранулки. Добавяме зехтин, супена лъжица настърган лук и задушаваме, докато си промени цвета и остане на мазнина.

Към запържената кайма добавяме домати от консерва, къри, черен пипер, сол, червен пипер и 1 ч.л. захар. Възваряваме, докато се изпари течността. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Слагаме да се сварят макароните в подсолена вода. Когато са готови, изливаме горещата вода, в която са се варили и обливаме със студена. Изцеждаме добре.

Отцедените макарони смесваме със запържената кайма. Добавяме 2 разбити яйца, половината от настъргания кашкавал и малко брашно за по-голяма плътност.

С голяма лъжица сипваме от сместа с макароните в тиган за палачинки, намазан с мазнина.

Поръсваме отгоре от останалия настърган кашкавал и когато се изпържат макароните от едната страна, обръщаме внимателно като палачинка, да се запържи и от другата.

(Може да си помогнем за обръщането с чиния). При поднасяне поръсваме макароните с нарязан ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: