Селска манджа с патладжани

28/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф749308266
"Задължително с филийки мек селски хляб, които да потопите в тази вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 030
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата124
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на средно големи парчета.

Старият и пресният лук се нарязват на едро, а тиквичките, морковите и доматите се рендосват на едро.

В тенджера се запържва стария лук. Към него се прибавят морковите и се запържват за около 2 мин.

След това се добавят тиквичките и пресния лук, а след още 2 мин. се добавят доматите, чушките и патладжаните.

Оставя се ястието да къкри. Накрая се посолява и се сервира със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
22.06.2017 12:33
Така е, времето все не ми стига, с нетърпение чакам почивните дни, нищо, че и къщата мен чака:) A и не е лесно в тази жега на печката, но пък си представям как готвят "колежките" в там някъде на юг и без климатик?! Мотивацията е, че ще топим калориите, ха, ха! Важно е да бъдем креативни и практични!
0
1
Елена Стефанова Йорданова
Севи и аз я направих с печени чушки от буркан!При мен тези дни е 40* ,а и нямах много време!
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
22.06.2017 11:56
Имам идея,тъй като в момента нямам печени зеленчуци , защо да не пробвам с такива във буркан?
/а и тук в Пловдив е такава жега в момента/ .Имам заготовка за кьопоолу с печена чушка и печен патладжан, натурални, печени и смлени на едро. Хем ще стане по-бързо , а и рецептата много ми харесва- ще я превърна в такава за бързащи и работещи практични домакини. Благодаря Ви!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв