gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Селска манджа с патладжани

Селска манджа с патладжани

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Задължително с филийки мек селски хляб, които да потопите в тази вкусотия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на средно големи парчета.

Старият и пресният лук се нарязват на едро, а тиквичките, морковите и доматите се рендосват на едро.

В тенджера се запържва стария лук. Към него се прибавят морковите и се запържват за около 2 мин.

След това се добавят тиквичките и пресния лук, а след още 2 мин. се добавят доматите, чушките и патладжаните.

Оставя се ястието да къкри. Накрая се посолява и се сервира със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: