gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквени пънчета

Тиквени пънчета

Тиквени пънчета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"За всяка тиква е въпрос на чест да стане част от плънката на тези неустоими тиквени пънчета, честна дума"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете тиквата. Настържете я на едро ренде и я задушете с олиото и захарта, докато омекне. Добавете нарязаните орехи и канелата. Оставете плънката да се охлади.

Разстелете корите. Вземете две кори, сложете от плънката върху корите, сложете отново две кори, пак плънка и така редувайте, докато свършите корите и плънката.

Най-отгоре завършете с тиквена плънка. Навийте така наредените кори на руло. Нарежете рулото на парчета.

Наредете парчетата в подмазнена и суха тава, с плънката нагоре. Намажете с масло и изпечете в сгорещена фурна до златисто.

Направете сироп от захарта и водата и напръскайте готовия тиквеник.

Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: