Чили с телешко месо
Čili sa telećim mesom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Чили с телешко месо

Чили с телешко месо

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k13k5
Чили с телешко месо
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Огнен вкус и апетитен аромат - обещаваме и гарантираме, че ще го излапате за нула време"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • зехтин - 30 мл
  • царевица - 200 г сладка
  • боб - 200 г (бял) консерва
  • боб - 200 г (червен) консерва
  • бульон - 400 мл телешки
  • доматено пюре - 50 г
  • домати - 400 г консерва
  • чесън - 4 скилидки (стар)
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 2 глави
  • заквасена сметана - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета с дебелина 2-3 см. Почистете зеленчуците и нарежете чушките и лука на дребно, а чесъна смачкайте и настържете.

Сложете дълбок тиган на котлона, сипете зехтина и сложете лука и чушките да се запържат за кратко, добавете чесъна, разбъркайте и сложете месото.

Пържете, като разбърквате, за около 10 мин., след това добавете доматите, пюрето, подправките и половината магданоз.

Задушете на средна температура за 15 мин., като периодично разбърквате.

Сложете бульона и продължете да задушавате под капак за 3 часа на слаб котлон, като редовно разбърквате.

Половин час преди ястието да стане готово, му добавете консервите бял и червен боб, царевица и продължете да готвите.

Ястието трябва да остане гъсто, почти без сос, с крехко и омекнало месо.

Накрая поръсете с останалия магданоз и на всяка порция сложете лъжица заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: