gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Пролетна лазаня от тиквички

Пролетна лазаня от тиквички

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105428129555
Пролетна лазаня от тиквички
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. средни
  • яйца - 3 бр.
  • риган - 1 клонка, пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • оцет - 50 мл балсамов
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • масло - 30 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на тънки ленти, мариноват се със смачкан чесън заедно с ригана, балсамикото, солта и част от мазнината.

Препичат се по възможност на грилован тиган. Брашното се запича с маслото и останалата част от олиото, погасява се със студеното прясно мляко, щипка сол, индийско орехче и черен пипер.

След като се свали от котлона, при енергично бъркане се добавят 3-те яйца.

В тава се редуват тиквички, сос, настърган кашкавал. Запича се на 200 градуса за около 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: