Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Картофено руло Стефани

Картофено руло Стефани

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Картофено руло Стефани
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Днес ще ви изненадаме с едно картофено руло Стефани - по-различно е от оригналното, но е не по-малко вкусно и е много по-леко и диетично"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - за настъргване
  • чубрица
  • копър
  • сирене - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и слагаме в подсолена вода да се сварят картофите.

След като са готови, изцеждаме водата и оставяме леко да изстинат. Намачкваме картофите заедно с маслото.

Прибавяме сол на вкус, чубрица и копър и разбъркваме добре да се омесят подправките. Прибавяме натрошеното сирене и пак разбъркваме добре.

Сложете и смлян черен пипер. Ползвайте мелничка, така ароматът на пипера е по-силен. Сварете яйцата до твърдо състояние. Аз ползвам яйцеварка.

Сварете и морковите. Разстелете картофите под формата на правоъгълник. Пръснете краставичките и морковите, нарязани на ивици върху картофите.

Прибавете яйцата и старателно завийте на руло. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Малко преди да го извадим, настъргваме кашкавал отгоре и запичаме. Сервирайте соленото руло с млечен сос.

Картофеното руло Стефани е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petko Yovin
Petko Yovin
Ne stava yasno kolko se peche vav furnata i kolko grama maslo
01.10.2018 09:14
1
Покажи всички подкоментари
Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
изглежда много добре. Задължително ще пробвам.
21.07.2016 19:54
1