Торта Рафаело

17/06/2011
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Когато искате да кажете на някого, че го обичате - не пропукайте да го направите. Когато искате да покажете на някого колко точно го обичате - пригответе му тази торта Рафаело "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 203
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 10 броя, средни, за блатовете
  • захар - 12 с.л. пълни
  • брашно - 15 с.л. пълни
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • масло - 1 пакетче (125 г) меко
  • ванилия - 3 пакетчета
  • сметана - 500 мл течна, сладкарска, за крема
  • масло - 1 пакетче (125 г) меко
  • шоколад - 300 г бял
  • сухо мляко - 5 с.л. пълни
  • захар - пудра, на вкус
  • захар - 1 ч.ч., за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • кокос - стърготини, за украса
  • бонбони - 12 броя "Рафаело"
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте заедно със захарта до побеляване. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, ванилиите и бакпулвера и започнете да го прибавяте към яйцата на порции, като разбивате непрекъснато. Най-накрая прибавете размекналото се масло и бъркайте до еднородна смес.

Намаслете и набрашнете тава с диаметър до 27 см и изпечете от сместа 4 отделни блата. Не ги препичайте, а ги оставете светли и пухкави. Готовите блатове оставете да се охладят.

Разбийте сметаната до пухкавост и към нея прибавете мекото краве масло, като разбивате до хомогенизиране. На водна баня сложете в метален съд натрошения бял шоколад. Котлонът трябва да е слаб и бъркайте шоколада, докато се разтопи. Свалете го от огъня и сипете сухото мляко, докато е топъл.

Оставете шоколада да се охлади и го разбъркайте внимателно със сметаната и маслото. Добавете и пудра захар на вкус. По желание сложете и кокосови стърготини към крема. Пригответе захарния сироп като разтопите захарта с водата. В поднос сложете първи блат и го сиропирайте.

По желание може да използвате и сок от компот (кайсия, праскови). Намажете блата с крем и така с останалите блатове. Отгоре намажете с крема, поръсете с кокос и наредете по периферията на тортата бонбоните. По желание може да украсите с пресни плодове по избор в средата. Оставете тортата за няколко часа на хладно и поднесете.

подобни рецепти тук

5 12
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Вито
Вито
07.02.2012 18:55
Днес Ути я направи тортата .Невероятна е !
0
0
Суийт
Суийт
29.01.2012 16:12
изглежда невероятна
0
0
mimi
mimi
29.07.2011 09:13
Ох, как ще те изям, много е хубава.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв